Міхаель Бромбахер, Олексій Петров і Микола Дербак (зліва направо) під час ознайомлення з розширенням діяльності НПП «Синевир».

Фінансування проектом «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» таких важливих об’єктів у Національному природному парку «Синевир» як візит-центр Реабілітаційного центру бурих ведмедів, а також відновлення Музею лісу і сплаву, споруди якого було знищено водами паводків 1999-го і 2001 року, та візит-центр біля нього — ці питання обговорили на робочій зустрічі голови облради Олексія Петрова, представника проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» Міхаеля Бромбахера і директора НПП «Синевир», депутата облради Миколи Дербака.

Керівник «Синевиру» ознайомив гостей з роботою Реабілітаційного центру бурих ведмедів, продемонстрував уже виконані роботи та поділився планами і потребами на майбутнє. Не менш цікавою видалася поїздка до Чорної ріки, де проведено частину робіт з реконструкції єдиного в Європі Музею лісу і сплаву, а нині вирішується питання подальшого фінансування. Саме тут у перспективі бажано було б розгорнути діяльність візит-центру. Ця місцевість щорічно приваблює численних туристів. Тут мальовнича природа, а ще сюди пролягає екологічна стежка до Дикого озера і, звісно, відбудований музей. Усе це разом зробить місцевість ще привабливішою для мандрівників і сприятливішою для екоосвіти.

НПП «Синевир» є однією з територій, де реалізують проект «Підтримка природно-заповідних територій в Україні». Останнім часом у його рамках здійснюють інтенсивне впровадження запланованих заходів, зокрема, матеріально-технічну підтримку парку. Надано квадроцикл з гумовими гусеницями. Також, розповів співробітник цієї природоохоронної установи Юрій Бабічин, отримано технічне обладнання для ефективнішої комунікаційної діяльності та підсилення польових досліджень: фотоапарати, спікерфон, мікрофон та портативну камеру, невдовзі мають надійти формений одяг і автомобілі високої прохідності. Усе це сприятиме ширшому розвитку діяльності цього закарпатського національного парку.

Фото надано прес-службою парку.