Усюди дотримуються маскового режиму та дистанції, а в бюветах мінеральних вод лише запровадили обмеження щодо кількості осіб, які можуть там перебувати одночасно. У цих населених пунктах весь час найнижча захворюваність на COVID-19.

Бальнеологічні курорти регіону запровадили нову програму реабілітації та зміцнення імунітету для тих, хто перехворів на COVID-19. Це 14-денний спеціальний курс від ускладнень бронхолегеневої, серцево-судинної та нервової систем, органів травлення, що дає змогу швидко повернути людям працездатність.

Як розповіли в Трускавецькому інформаційно-курортному центрі, програма індивідуальна, розрахована на вік, тяжкість захворювання, супутні патології. «Нафтуся», новітні методи реабілітації, сучасна діагностика, дієтичне харчування — усе це повинно сприяти швидкому відновленню хворих.

Оздоровниці Моршина пропонують реабілітацію під наглядом лікарів-пульмонологів. «Важливо, що бальнеологічні курорти, хоч з жорсткими обмеженнями червоної зони, але продовжують працювати й приймати людей», — вважає заступник начальника управління туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський.