У рамках проекту «Читати Київ» на 20 об’єктах столиці, що згадуються у творах українських письменників ХХ століття, розміщено відповідні таблички. Кожну цитату супроводжує QR-код, пов’язаний із сайтом проекту, тож навівши на нього телефон, можна ознайомитись з описаним об’єктом, текстом, що цитується, та дізнатися інформацію про автора. Організатори також створили екскурсію та квест за маршрутом розташування табличок (онлайн та офлайн). Так через певну гейміфікацію автори ініціативи прагнуть популяризувати творчість українських письменників у контексті урбаністичного ландшафту Києва.

«Головним нашим завданням у «Читати Київ» було актуалізувати український культурний код та дати йому місце в міському просторі, і нам дуже приємно, що нашу ідею високо оцінили й підтримали, — зазначають організатори проекту. —

Запрошуємо усіх на прогулянку «Читати Київ» уже зараз на вулицях міста або на нашому сайті», цитує організаторів проекту «Вечірній Київ».

Варто зазначити, що Український культурний фонд протягом 2020 року підтримав понад 200 проектів. Почесну премію УКФ за «проект року» вручили у десяти номінаціях.

Вл. інф.