Таку оцінку було надано на засіданні Конкурсної комісії з відбору проектів регіонального розвитку.

Загалом на засіданні було ухвалено рішення про фінансування у 2021 році 28 ініціатив, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів держбюджету в рамках секторальної бюджетної підтримки на загальну суму 133,2 млн гривень.

На будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі з державного бюджету загалом виділено понад 22,54 млн гривень, зокрема в 2021-му — більш як 6,36 млн. Передбачено, зокрема, будівництво та облаштування радіотелевізійної передавальної станції й відновлення мовлення 15 українських телерадіокомпаній у Луганській та Донецькій областях; встановлення на металевій конструкції заввишки 150 м Державного прапора України; встановлення наземного технологічного обладнання, яке забезпечуватиме передачу українського телерадіопродукту на тимчасово окуповані території.

Ще один проект, відзначений міністерством, — «Схід і захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти». Цю ініціативу реалізує МОН, на що з державної скарбниці виділено 11,8 млн гривень, зокрема цьогоріч — 4,48 млн. За ці кошти передбачається, зокрема, закупити обладнання для гуманітарних класів пілотних шкіл. Заплановано розробити та впровадити (у формі дистанційного курсу) для вчителів 30 пілотних шкіл Луганської та Львівської областей методичних матеріалів щодо викладання історії, української мови та літератури в старших класах. Ідеться й про створення передумов для підвищення успішності школярів з цих дисциплін та популяризацію міжрегіональної молодіжної співпраці у сфері освіти.

Луганська область.