Магістраль з’єднує Білорусь із Молдовою.

У Могилеві-Подільському траса має продовження через міст на правий берег Дністра у сусідню Республіку Молдова.

Відновлення дорожнього покриття розпочато на останніх 20 кілометрах між селищем Вендичани і прикордонним містом. Необхідний для ремонту матеріал підрядники завезли ще у зимові місяці, а з настанням тепла взялися до роботи. Їх планують завершити на цій ділянці у цьому році.

— Плани настільки реалістичні, що не викликають сумніву, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат Геннадій Вацак.

Свою упевненість підтвердив посиланням на розмову з керівником Укравтодору Олександром Кубраковим.

Крім того, Геннадій Вацак проінспектував на власному автомобілі раніше відремонтовані ділянки на цій трасі. Зробив це у дещо незвичний спосіб. Поставив на передню панель автомобіля склянку з кавою. Під час руху знімав на відео. «Навіть кава не розхлюпалася», — написав народний депутат.

Заради справедливості слід зазначити, що траса, яку в народі називають «сталінською», не на всій довжині має таку якість, коли під час руху не розхлюпується кава.

В іншому кінці області на межі з Житомирщиною на М-21 будують транспортну розв’язку з двох рівнів (на знімку). Про це йдеться у повідомленні на сайті Вінницької облдержадміністрації з посиланням на керівника ОДА Сергія Борзова. За його інформацією, підсипають земляне полотно для з’їздів з траси, встановлюють буронабивні палі для спорудження шляхопроводу.

Як зазначено у повідомленні, реалізація проекту дасть можливість розвантажити ділянку дороги за рахунок перерозподілу транспортних засобів для руху на двох рівнях.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.