Її вартість перевищила мільйон гривень. Третину коштів було виділено з міського бюджету, решту — із державного. Кисень в автоматичному режимі подаватиметься в стаціонар та інфекційне відділення. На об’єкті вже побували представники сусідніх міст Полонне та Ізяслав, щоб перейняти досвід.

В ОДА планують встановити кисневі станції також в інших лікарнях.

Депутати Шепетівської міської ради звернулися до Прем’єр-міністра Д. Шмигаля з проханням виділити сім мільйонів гривень для нової станції.

У Славуті місцева лікарня та міський бюджет готові долучитися до фінансування такого об’єкта, однак допомоги чекають і від Міністерства охорони здоров’я.

Тим часом

Хворіють вісім із десяти

Головне управління статистики області провело опитування серед мешканців краю щодо оцінки стану здоров’я та можливості отримання медичної допомоги. З’ясувалося, що вісім із десяти респондентів протягом року хворіли. Найпоширенішими хворобами стали гіпертонія та серцеві захворювання. А на хронічні страждає 41 відсоток. По меддопомогу краяни зверталися переважно до поліклінік та сімейних лікарів і лише п’ять відсотків змогли дозволити собі відвідування платних медустанов.