За даними досудового розслідування, один із місцевих підприємців уклав із департаментом охорони здоров’я ОДА договір на постачання захисних масок, костюмів та респіраторів.

До протиправної діяльності директор підприємства залучив поплічницю — директорку товариства, що займалося виробництвом одягу. Саме вона виготовляла костюми біологічного захисту для медиків, не маючи при цьому необхідної матеріально-технічної бази. Водночас особи з числа колишнього керівництва структурного підрозділу ОДА виявили службову недбалість, уклавши договори зі вказаним підприємцем і закупивши в нього вироби неналежної якості загальною вартістю 29,6 млн грн. Їх невідповідність встановленим держстандартам і вимогам до такої продукції підтверджено результатами експертиз. До того ж директор товариства ще й на 12 млн грн завищив ціну захисних костюмів, повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Обвинувальні акти стосовно фігурантів справи скеровано до суду. За процесуального керівництва обласних прокурорів слідство у провадженні здійснювали співробітники поліції Закарпаття за оперативного супроводу СБУ.