Дмитро Пєсков, прес-секретар Кремля (про Путіна):

— Головне його хобі — це читання. Переважно це історична література, мемуари...

Від чергового:

— А ми думали, що його хобі — давньогрецькі амфори!.. Адже саме звідти він постійно висмоктує історичні факти: від Херсонеса — російської Мекки, до королеви Франції — російської Анни...

Без поспіху

Bloomberg:

— Україна — серед аутсайдерів із вакцинації. Щоб прищепити 75 відсотків населення, знадобиться майже 10 років...

Від чергового:

— А куди нам поспішати?.. Головне, що Супрун позбулися, а у Степанова є нормальне пальто і на цвинтар устигаємо!?..

День народження

Леонід Слуцький, глава Комітету Держдуми у міжнародних справах (про протести грузинів проти журналіста Познера, який прилетів із друзями відзначати у Тбілісі свій день народження):

— Де грузинська гостинність, де повага до старших. Володимиру Володимировичу виповнилося 87 (!) років, де право на свободу висловлення власної думки?..

Від чергового:

— Отже, по порядку (серпень 2008 року, війна Росії проти Грузії): гостинність укатано в землю гусеницями Т72; повагу рознесено на шматки високоточними бомбами із штурмовиків Су25; а право розстріляно з «Акацій»!  І за все це Познер піднімав тости! Із днем народження, Володимире Володимировичу!

Замітають сліди

У Челябинську, городє трудовой доблєсті, 8 березня! відкрився завод Х#йлів!.. До речі, він стане другим за величиною у світі, випускатиме щодня майже сто тисяч виробів—близнюків Х#йла... Я так зрозумів, що Кремль просто замітає сліди, відвертає увагу від свого пєрвоісточного виробу, який лежить у бункері...

Потрібні телички... до зарізу

Веніамін Кондратьєв, губернатор Краснодарського краю (виступаючи перед регіональними депутатами на нараді з бюджету й селекції тварин):

— Я вам уже сказав, і це важливо. Нам потрібні сьогодні телички. Потрібні, але взяти їх ніде. Друзі, але не просто телички потрібні. Нам потрібно кількість переводити в якість. Нам потрібні телички, які даватимуть...

Від чергового:

— Звідки взятися тим теличкам, коли кремлівський бичок-запліднювач уже не може дати ні кількості, ні якості. Його раз на рік Шойгу на всюдиході покатає й назад у бункер, на консервацію!..


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.
Фото із Фейсбуку.