Суднобудівники готові до виконання робіт будь-якої складності.

Перед черговою тривалою мандрівкою її обстежать, очистять, відновлять і пофарбують. Роботи проводитимуть в унікальному сухому доці підприємства. Для колективу заводу велика честь долучитися до світової історії вітрильників, приймаючи уславлену яхту.

Експедиційна яхта ATALANTE має цікаву історію. Вітрильник побудовано 1961-го на замовлення уряду Бельгії на верфі в місті Остенде для науково-дослідницьких робіт в Арктиці. 15 років судно відпрацювало в північних морях. У 1976 році яхта перейшла у власність шведа Петерсона, який мешкав у Монако. Цей ентузіаст заснував Монакський морський музей, в якому й досі зберігається судновий журнал і деякі атрибути ATALANTE.

Як повідомила прес-служба підприємства, яхта має сталевий корпус та розвинену сталеву надбудову з палубами з тикової деревини. Побудована за правилами класифікаційного товариства Lloyd’s Register. На яхті є вісім кают для розміщення 12 осіб, зокрема чотирьох членів екіпажу. Завдовжки судно сягає понад 30 метрів, завширшки — понад 6 метрів, осадка — 2,4 метра, водотоннажність становить 10 тонн. Після ремонту вітрильник знову повернеться в море.

Фото надано прес-службою суднобудівного заводу «Океан».