Хоча показники рівня госпіталізації та виявлення випадків інфікування не раз перевищували нормативи помаранчевої зони, проте відстає показник завантаженості ліжок із киснем.

Місцева влада взяла всю відповідальність на себе і рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 7 квітня ввела в області обмеження, визначені для червоної зони. Це зобов’язує голів районних держадміністрацій та органів місцевого самоврядування запроваджувати низку заборон, пов’язаних з обмеженням роботи торговельних, розважальних закладів, медичних, освітніх, соціальних установ тощо.

Однак, як повідомив заступник хмельницького міського голови Роман Примуш, з повним переліком додаткових правил карантину в обласному центрі ще не визначилися. У місті вже діє низка обмежень. А міська комісія з ТЕБ і НС хоче самостійно визначитись, до яких заборон вдаватись. Про зміни в режимі роботи громадського транспорту поки що не йдеться.

Так само остаточно не відомо, чи матимуть підприємці право на відшкодування фінансових втрат, оскільки офіційного рішення уряду щодо переведення області до червоної зони небезпеки немає.