На тендері, організованому від Європейського інвестбанку, перемогла компанія з цієї країни. Львів тепер наполягатиме на проведенні повторного тендера. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За фінансової підтримки Європейського інвестбанку місто планувало закупити 100 білоруських низькопідлогових автобусів. У Львові виготовляють кращі за якістю автобуси останнього покоління з начинкою провідних світових фірм, термін роботи яких значно більший. Білоруська компанія перемогла, бо запропонувала найнижчу ціну і обійшла українських конкурентів. Причина: Білорусь підтримує свого виробника, по суті, демпінгує виробництво.

Міськрада звернулася до Європейського інвестбанку з проханням провести повторний тендер, «бо революція і розбудова демократичного суспільства — це справа білоруського народу, але фінансувати режим не маємо права».

Андрій Садовий звернувся до Кабміну з проханням ввести захисні тарифи або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном, щоб можна було його придбати в Україні. Крім того, він попросив очільників українських міст підтримати свого виробника і купувати український транспорт.

Лише останні політичні події у Мінську зупинили закупівлю білоруських автобусів. Численні звернення українських виробників щодо підтримки свого виробника досі залишалися без уваги.