Зберуться майже 30 тисяч учасників. У національному етапі брали участь 23 команди. Вони обирали напрям або «виклик», згідно з яким і одержували завдання.

«Ретельно прокачувати «креативні м’язи» допомагали вчителі-куратори, які нас тренували, даючи завдання далеко не шкільного рівня й навчаючи працювати в команді. Ми обрали науковий виклик. Треба було змоделювати ситуацію: що відбудеться, коли штучний інтелект замінить людський. Довели: це може призвести до теплової смерті Всесвіту. Відповідь подали у вигляді документального фільму», — розповіла одинадцятикласниця дніпровської гімназії № 3 Вероніка Подлєснова.

А команда з Кам’янського технічного ліцею обрала інженерний виклик. Було потрібно створити макет спорткомплексу й прив’язати його до конкретної місцевості. «Придумали багатофункціональний сучасний зал, який можна було б облаштувати у нас у ліцеї і використовувати для свят і занять спортом. Нагорі розмістити лабораторію й обсерваторію, майданчик для активних ігор», — зазначила одинадцятикласниця ліцею Катерина Кузора.

Три тижні відводилося на обмірковування ідеї і виготовлення макета. За словами заступника директора ліцею Яни Жучек, більшість деталей макета спорткомплексу виготовили на 3D-принтері. Нещодавно ліцей одержав сучасну STEM-лабораторію — саме стало в пригоді нове обладнання.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.