А головне — працівники підприємства та волонтери проводять акції та розповідають мешканцям про правильне поводження з відходами.

«Віза-Вторма» — єдине на Прикарпатті ліцензоване підприємство такого профілю, офіційний представник виробничо-екологічного об’єднання «Укрвторма». Компанія розміщує контейнери біля багатоповерхівок і на комерційних об’єктах Івано-Франківська та області. А головне — здійснює оплату за здану сировину, транспортування зібраного — коштом компанії. «Проблема з твердими побутовими відходами дуже серйозна, — розповідає педагог та краєзнавець із селища Гвіздець Коломийського району Володимир Пернеровський (на знімку). — У квітні купи сміття можна спостерігати у виярках і струмках, на берегах річок і в лісопосадках. Вкрай важливо, що наша територіальна громада також дбає про довкілля та зацікавлена у встановленні таких контейнерів. Сортую сміття вже роками. Не для заробітку — не хочу дихати смородом чи пити воду з хімією, а особливо прагну берегти природу. Важливо, щоб непотріб ішов не на спалення, а на переробку.

Представники компанії прибули власним транспортом і забрали в мене 50 кг сортованого пластику. Після того поїхали до сусідньої Городенки».

Фото надано Володимиром Пернеровським.