Подвиг ліквідаторів має бути гідно вшанований сучасниками. Про це йшлося на зустрічі керівництва області з представниками місцевих осередків Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України» (на знімку).

Діалог напередодні 35-ї річниці трагедії на ЧАЕС був присвячений пенсійному забезпеченню, фінансуванню районних організацій СЧУ, роботі військового госпіталю в Рубіжному з питань надання послуг чорнобильцям тощо.

Голова ОДА Сергій Гайдай анонсував відкриття цього року в Сєвєродонецьку хірургічного відділення, де планують створити відділення щелепно-лицьової хірургії. Чорнобильці зможуть отримувати тут послуги з протезування.

У регіоні для забезпечення соцзахисту постраждалих від катастрофи на ЧАЕС з держбюджету на 2021 рік передбачено 14,7 млн гривень, з обласного — 2,4 млн гривень.

Через територіально-адміністративні зміни керівники осередків ГО «СЧУ» порушили проблему перереєстрації статутних документів. Представники обласної влади доручили головам РДА допомогти з цим і передбачити кошти на відзначення 35-ї річниці трагедії на ЧАЕС.

Фото прес-служби Луганської ОДА.