Представники влади повинні регулярно відвідувати передові позиції ЗСУ

Під час робочої поїздки в район проведення операції Об’єднаних сил Володимир Зеленський зазначив, що представники влади повинні регулярно відвідувати передові позиції ЗСУ в Донецькій та Луганській областях, аби підтримувати наших захисників, особливо коли на лінії зіткнення спостерігається загострення.

«Українські можновладці повинні бути тут. Хоча б по черзі. Це дуже важливо. Важливо, перш за все, військовим. Важливе розуміння, що їх підтримує влада, що влада не ховається в кабінетах, а перебуває там, де насправді складно. Там, де дійсно люди — герої, які вирішують долю України, захищаючи її. Хто працюватиме у високих кабінетах, якщо не буде кому захищати країну?» — сказав глава держави.

Ситуація на передньому краї була ключовою темою спілкування глави держави з військовослужбовцями, які виконують завдання на бойових позиціях.

Сьогодні, за словами Володимира Зеленського, спостерігається загострення безпекової ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил. По українських військових ведуть вогонь ворожі снайпери, і це призводить до втрат і травмування наших воїнів.

Найскладніша ділянка в районі ООС

«Ми проїжджаємо по всіх найгарячіших точках, де за останній період — з 1 січня — найбільша ескалація й найбільша кількість ускладнень із режимом «тиші», найбільша кількість поранених і загиблих», — зазначив Володимир Зеленський, додавши, що з початку року загинуло 26 українських воїнів.

Глава держави побував, зокрема, на позиціях наших військових, що розташовані за 80 метрів від противника. На цій ділянці фронту українських захисників постійно обстрілюють ворожі снайпери, територію навколо заміновано. Внаслідок обстрілів зруйновано навколишню інфраструктуру.

Президент також відвідав ділянку, на якій за останні два тижні ескалації загинуло найбільше українських захисників.

«Дуже складна ділянка. Четверо наших військових були вбиті окупантами. Ще двох було поранено. Тобто шість людей. На жаль, була така ситуація, коли один військовий, який допомагав і рятував їх, загинув, підірвався на міні», — розповів Володимир Зеленський.

Підтверджуючи, що військові роблять усе, щоб захистити Українську державу та забезпечити режим припинення вогню, Верховний Головнокомандувач зауважив:

«Але ми розуміємо й усі розуміють, що коли б’ють по наших бійцях і є загиблі, то армія відповідає».

Пам’ятаємо кожного загиблого воїна

Питання встановлення миру в Україні, розбудови Донеччини та Луганщини були і надалі залишаються пріоритетом для Президента України. Про це йшлося упродовж усього обговорення нагальних питань із військовослужбовцями частин і підрозділів та керівництвом операції Об’єднаних сил. Керівники військово-цивільних адміністрацій доповіли Володимиру Зеленському й про економічну та суспільно-політичну ситуацію у регіоні.

«Дякую вам за те, що зберігаєте спокій людей та бороните нашу землю, — сказав Президент, звертаючись до українських захисників. — Ви є справжнім прикладом героїзму та самовідданості. Ми пам’ятаємо кожного воїна, який загинув, захищаючи нашу державу».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових, які загинули у боях за суверенітет і незалежність України.

Глава держави вручив солдатам і офіцерам ЗСУ, які виконують завдання на передньому краї, державні нагороди та цінні подарунки.

Разом із військовослужбовцями Володимир Зеленський пообідав у солдатській їдальні. Президент відзначив високу якість страв, якими годують особовий склад.

Фото president.gov.ua