Речник генсека організації Стефан Дюжжарик повідомив, що із 168 мільйонів доларів, які ООН і гуманітарні партнери запросили для допомоги східним регіонам України, наразі виділено трохи більше дев’яти, тобто лише 5,5%.

Під час прес-конференції Дюжжарик розповів, що недавні обстріли пошкодили лінію електропередач поблизу Південно-Донбаського водогону, що зупинило водопостачання для більш як мільйона людей у 50 населених пунктах по обидва боки контактної лінії. «Хоча пошкодження ліній електромереж швидко відремонтували, ми закликаємо всі сторони не завдавати ударів по критично важливій інфраструктурі з водопостачання на сході України... А також закликаємо забезпечити безумовний доступ до (гуманітарної. — Ред.) допомоги тим, хто її потребує», — сказав він, інформує «Голос Америки».

Водночас заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован повідомив, що Україна може отримати додаткове фінансування у розмірі понад два з половиною мільярди доларів. Ця сума — частина зобов’язання країн із найбільш потужними економіками світу посилити ресурси МВФ на 650 мільярдів доларів, аби надати більше допомоги країнам, що розвиваються, для подолання наслідків пандемії. Рашкован пояснив, що спершу пропозицію має ухвалити рада директорів МВФ, а країни-члени — виділити ресурси. Як держави зможуть використати ресурси, має визначити сам фонд. За словами Рашкована, засідання щодо алокації коштів може відбутися влітку, повідомляє «Голос Америки».