На знімку: армування нового мосту в Стопчатові.

Шляховики проводять підготовку до бетонування монолітної плити, вкладають перехідні плити та основу для тротуарів. Рух транспорту організовано тимчасовою об’їзною переправою, адже тут проходить дорога державного значення Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський.

Старий залізобетонний міст завдовжки 68 м звели ще 1964 року. Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області розробила проект капремонту об’єкта.

На трасі Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський оновлюють ще один міст — через річку Мачура у Ворохті. Поруч завершують тимчасову об’їзну переправу, опісля демонтують стару.

«Автодорога Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський проходить територією Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей і сполучає захід нашої держави із центром, — наголошує начальник САД в області Василь Буджак. — На цьому соціально важливому об’єкті — значний вантажний і пасажирський потік. Протягом п’яти минулих років оновили майже 150 км автошляху та побудували новий міст у Косові. Тепер ремонтуємо ще два».

Загалом на балансі обласної САД — 366 мостів загальною довжиною 10,6 км. Окрім двох згаданих, триває зведення
109-метрового мосту в селі Рожнів на дорозі Т-09-09 Снятин — Косів — Старі Кути.

Ще на п’яти об’єктах у САД завершують виготовлення проектно-кошторисної документації. Їхнє оновлення можуть розпочати ще цьогоріч. Це капремонт мостових переходів у Татарові й Ільцях та арочного мосту в Стопчатові. Усі вони — на дорозі Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський. Так само в САД завершують проекти капітальної реконструкції шляхопроводу в селищі Делятин на автодорозі Н-09 Мукачево — Львів та мостового переходу на трасі Н-10 Стрий — Мамалига в Чернієві.

Фото Василя Буджака.