За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, протягом тижня — десяти днів очікується зростання кількості виявлених «дебютів» до 30 тисяч на добу. Він зазначив, що у відомстві це прогнозували через «британський» штам COVID-19, який більш заразний. За словами міністра, єдиний шлях зупинити хвилю епідемії — це дотримуватися карантинних обмежень.

МОЗ вкотре обновив протокол лікування «ковідних» хворих. Як і раніше, пацієнтам з підозрюваним або підтвердженим COVID-19 з легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати із профілактичною метою. А Кабмін дозволив використовувати технічний кисень для хворих.

У зв’язку із загостренням ситуації, пов’язаної зі швидким поширенням коронавірусу та великим навантаженням на медичну систему, голова КМДА Віталій Кличко закликав уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну, «справжнього, з обмеженням пересування між регіонами країни, з контролем над дотриманням суворих правил».

Зі свого боку головний санітарний лікар МОЗ Віктор Ляшко заявив: «Тотального карантину не буде, адаптивний карантин можна використовувати без тотального локдауну»...