На знімку: молодий ліс садили всі — і малі, й дорослі.

Садити молодий ліс у Берегуйфалівське лісництво минулої суботи зранку приїхала понад сотня осіб. Це — працівники Закарпатського обллісмисливгоспу і Берегівського держлісгоспу зі своїми дітьми, керівники району, міський голова Берегова Золтан Баб’як, заступник голови облдержадміністрації Іштван Петрушка, представники Інституту еколого-релігійних студій, а також шкільна молодь і жителі навколишніх сіл.

Дружній колективній і водночас діловій атмосфері посприяла й погода. Тож між селами Береги і Нижні Ремети на одногектарній площі, на якій зрубали старі суховерхі дуби, лісівники напередодні підготували все, аби якомога швидше засадити площу. Коріння молодих дубків звечора прикопали ґрунтом, натягнули мотузки на кожен з довгих рядів з позначками червоною міткою через кожен метр, привезли знаряддя праці.

На добру справу благословили єпископ Ніл зі священиками, а директор лісгоспу Богдан Шойного проінструктував, як слід працювати в умовах карантинних обмежень і загалом, аби, не дай Боже, не травмуватися. Тим паче, що приїхало сюди чимало дітей — учасників шкільних лісництв і учнів молодших класів.

Водночас перший заступник начальника обллісмисливгоспу Ігор Коцур зауважив, що протягом нинішньої весни й осені на Закарпатті молодим лісом буде засаджено 1983 гектари — посадять приблизно п’ять мільйонів саджанців. У суботу, крім Берегівського, садили деревця в Мукачівському, Виноградівському, Ужгородському, Довжанському й Хустському держ-лісгоспах. В інших гірських районах цю акцію проводитимуть пізніше, як зійде сніг.

Заступник голови ОДА Іштван Петрушка додав, що в області цієї весни садитимуть ліс щотижня. На завершення акції Богдан Шойного вручив символічні пам’ятні медалі і подарунки діточкам, котрі садили ліс. І привітав усіх з успішною роботою. Адже на цій ділянці було висаджено спільними зусиллями п’ять тисяч молодих дубків. А загалом у лісгоспі засадять майже три сотні гектарів.

Фото автора.