Ще майже 30 тисяч саджанців ростимуть на території сіл, селищ і міст краю. Деревця висаджені протягом одного дня 10 квітня. Разом з лісівниками працювали керівники області й районів, депутати рад різних рівнів, учителі й учні, студенти, зокрема, іноземні, які навчаються у Вінниці, а також військовослужбовці.

В обласному управлінні лісового і мисливського господарства повідомили, що завчасно підготували саджанці й сіянці, визначили місця для заліснення. Загалом до участі в акції долучилися понад 900 осіб. Дехто з дорослих приходив разом з дітьми.

На Старому місті в обласному центрі гвардійці з військової частини 3008 Національної гвардії України спільно з Вінницьким козацьким полком імені Івана Богуна посадили 30 сосон до 30-річчя незалежності України. У сквері в центрі міста з’явилися молоді саджанці на честь вінницьких лікарів, які нині рятують людей від COVID-19. Про це повідомляє напис на табличці, встановленій біля нових дерев. А ліквідатори аварії на ЧАЕС створили алею на спомин про тих, хто 35 років тому рятував світ від найбільшої планетарної техногенної катастрофи.