Тут захиснику України, снайперу-розвіднику 41-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області, старшому солдату Денису Яковенку відкрили меморіальну дошку.

Мама Дениса Лідія Георгіївна на відкритті меморіальної дошки казала: «Все своє свідоме життя Денис провів у цьому дворі. З цього будинку пішов до школи, потім в армію. Звідси він щасливий біг одружуватися. В цей дім він приніс свого сина. З нього пішов на війну. В цей дім він не повернувся з війни. Колись Денис казав нам: «Привіт!». Тепер ми, заходячи до будинку, казатимемо «привіт!» йому. А він тепер завжди і зустрічатиме, і проводжатиме нас своєю доброю усмішкою. Я вдячна вам усім за те, що Денис завжди буде з нами.

Денис Яковенко закінчив ніжинську школу     № 7, де також тепер є меморіальна дошка. Був активним учасником Революції Гідності — у складі бригади медиків надавав допомогу пораненим. На війну пішов добровольцем. Його позивний був «Медик». 4 вересня 2014 року старший солдат Яковенко загинув під час артилерійського обстрілу російськими збройними формуваннями в районі Дебальцевого Донецької області. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).