На знімку: під час акції «Озелення планети».

У ній взяли участь представники державних установ, журналісти, екологи. Як повідомляють в КО «Київзеленбуд», «Озеленення планети» — це глобальний проект, спрямований на розв’язання екологічних проблем. Лише 10 квітня його учасники за один день у 100 країнах, а в Україні і в кожній області, висадили мільйон дерев.

«Символом участі столиці в акції стала декоративна галявина із 200 дерев, висаджених групами. Тут тепер ростуть дуби, липи, берези, верби та горобина. В центрі галявини — мільйонне дерево, ялина. Проведення таких акцій об’єднує людей і навіть країни навколо питань, що хвилюють зараз багатьох — що кожен із нас може зробити для екології. І висадження дерев є одним із важливих кроків до її відновлення», — каже генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

«Приємно, що є чимало охочих долучитися до акції з висадки мільйона дерев. Разом з тим, враховуючи карантин, прийняти всіх охочих на одній локації у Пущі-Водиці ми не змогли. Втім, кожен може долучитися до акції, висадивши дерево біля свого дому, разом з друзями чи компанією. Для того, щоб ваше дерево зарахували до акції, ви його можете зареєструвати на сайті https://greeningplanet.org/tree/, додавши локацію та фото, — наголошує Олексій Король. — Ваше іменне дерево з’явиться на інтерактивній карті проекту «Озеленення планети». Адже не так важливо, де висадити, головне — підтримати проект, що має на меті відновлювати екологію».

Фото із сайту «Київзеленбуд».