Екіпажі бойових вертольотів армійської авіації та військовослужбовці підрозділів десантно-штурмових військ, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, взяли участь у навчаннях з протидії морському десанту умовного противника на ділянці морського узбережжя.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, українські військові продовжують виконувати завдання на межі з тимчасово окупованою територією Кримського півострова. Водночас під час проведення заходів бойової підготовки воїни відпрацьовують питання навченості та злагодженості в умовах, максимально наближених до бойових.

— Воїни-десантники були підняті за тривогою та здійснили марш у район виконання завдань. Зайнявши плацдарм, десантники взялися за виконання завдань з протидесантної оборони морського узбережжя, — зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, десантники провели спільні тренування з відбиття нападу умовного противника.

— Своєю чергою екіпажі вертольотів армійської авіації забезпечили вогневу підтримку десантників та відпрацювали заходи з евакуації поранених з поля бою, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як зазначив командувач, питання збереження життя і здоров’я військовослужбовців є неодмінним елементом вишколу захисників півдня України. Кожні тренування містять вправи з відпрацьовування надання домедичної допомоги постраждалим військовослужбовцям.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, правильна та своєчасна евакуація пораненого є запорукою його шансів на життя та повноцінне одужання. Тому всі, хто залучені до медичної евакуації, мають працювати швидко та злагоджено.

Разом переможемо!

Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.