Волонтери готують для тих, хто потребує допомоги, перші та другі страви, салати. Першого дня відвідувачам пропонували борщ, салат, сосиски та вермішель з маслом. Овочі для приготування страв волонтери виростили самі.

Благодійний заклад працював у Нововолинську з 1990-х, але торік із початком карантину його закрили. «У грудні ми проводили аукціон для відновлення цієї їдальні. Назбирали 12 тисяч гривень, частково вклалися в ремонт, потім зібрали ще 6 тисяч. Щомісяця їдальня отримуватиме 5—6 тисяч гривень грантових коштів, їх витрачатимуть на оплату комунальних послуг та закупівлю продуктів», — розповідає організатор благодійного проекту Марина Єлева.

Заклад розташований у приміщенні місцевої громадської організації на вулиці Шахтарській, 36. Працюватиме через день з 12-ї до 15-ї години, а з наступного тижня — щодня, крім вихідних. Їжу тут зможе отримати той, хто її потребує. Є лише обмеження для осіб у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Щодня в соціальній їдальні готові нагодувати 20—30 осіб.