А його покликало в дорогу захоплення — дослідження птахів.

Олександр Добринський за освітою інженер-системотехнік, учитель інформатики та математики, займається підприємництвом: продає та ремонтує комп’ютерну техніку у своєму сервісному центрі, разом з батьком має цех з виробництва корпусних меблів. До того ж він — депутат Сарненської міської ради, член фракції «За майбутнє», працює в постійній комісії з економічних питань, управління житлово-комунальним комплексом, ЖКГ та інноваційного розвитку. Тобто, людина зайнята.

І все ж Олександр знаходить час для свого захоплення природою.

— У нас на Поліссі природа унікальна лісами, болотами, тут багатий рослинний і тваринний світ, — розповідає підприємець-депутат. — У мене все це з дитинства. А з 2007 року я почав досліджувати птахів. На цьому знімку, — показує фото із сімейного альбому, — я тримаю кулика-сороку. Він морський птах, але помічаємо, що він гніздиться по руслу Дніпра та його притоках, а на Рівненщині — по руслу річки Случ. Тож вченим цікаво, чому птах, занесений у Червону книгу України, гніздиться саме у цих місцях.

Олександр Добринський розповів, що має дозвіл Міжнародного координатора на кільцювання цього виду птахів кольоровими кільцями в Україні. Це своєрідний «паспорт» птаха, який дає можливість відстежити шляхи його перельотів.

Свої праці по птахах сарненчанин Олександр Добринський публікує у наукових спеціалізованих виданнях.

Дружина Катерина та тринадцятирічна донька Анастасія мають інші захоплення, але з розумінням ставляться до захоплення глави сім’ї, хоча й дуже скучають за ним, коли він на кілька днів на вихідні виїжджає на природу, щоб досліджувати птаство.

Фото із сімейного  архіву Добринських.