Роботи представили у міському освітньо-аналітичному центрі допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих. На полотнах немає зображень бойових дій, відсутні постаті військових. Квіти, багато троянд, тварини, дівчина з букетом у руках — сюжети мирного життя дадуть можливість відвідувачам бодай на деякий час забути про війну. Саме таку мету ставили перед собою організатори виставки.

За словами директора Центру Олега Климбовського, до них постійно звертаються учасники бойових дій, їхні рідні, вдови. Комусь допомагають знайти роботу, хтось потребує консультації психолога, комусь потрібна юридична підтримка. Усі ці та низку інших послуг відвідувачі отримують безплатно. Особливою популярністю користується допомога реабілітолога. У нього великий досвід і золоті руки.

«Виставку організували для того, щоб звернути увагу наших відвідувачів, що є життя після війни і за нього необхідно триматися, — каже Олег Климбовський. — Представлені картини привертають увагу кожного, хто переступає поріг ветеранського простору».

На відкритті виставки автор робіт військова Наталія Жижко зізналася, що лише кілька років тому взяла до рук пензля. Хоча у дитинстві навчалася у художній школі, досі зберігає деякі з тих робіт. Одну з них, «Білі троянди», представила в експозиції.

Служба у Збройних Силах не давала можливості викроювати час для малювання. В армії жінка уже понад 20 років.

Тепер ніби друге мистецьке дихання відкрилося у неї. Як тільки випадає вільна хвилина, береться за написання полотна. Пейзажі, натюрморти, краєвиди рідної землі — те, що домінує у її творчості. Такі сюжети потрібні тим, хто повернувся з району бойових дій. Саме тому керівник центру звернувся до художниці з проханням надати свої роботи для створення відповідної атмосфери для відвідувачів. Триватиме виставка протягом двох тижнів.

Фото з сайту Вінницької міськради.