COVID та нашестя імпорту стали головними причинами минулорічного спаду в галузі, — на засіданні Асоціації Укрлегпром резюмувала президент галузевої спілки, кандидат економічних наук Тетяна Ізовіт.

За всіма основними позиціями 2020-й приніс тільки спад, свідчила пані Тетяна, підбиваючи підсумки року. Обсяги виробництва одягу з трикотажу впали на 11,6 відсотка, з текстилю — на 13,6, виробництва взуття — на 12,5, виробів із шкіри — на 16,5 відсотка. Позитивну динаміку мають лише сектори, менш орієнтовані на давальницькі схеми. Так, експорт текстилю зріс на 7,6 відсотка, а килимів — на 19,2. Загалом за 2020-й фабрики галузі поставили за кордон товарів на 1,08 мільярда доларів, що становить 2,2 відсотка у структурі товарного експорту України.

Легка промисловість — стратегічна галузь економіки. Тому в Асоціації сподіваються на підтримку народних депутатів Комітету Верховної Ради з питань фінансів, митної та податкової політики, де нині розглядають проекти законів № 2508 та № 2509, які мають надати галузі істотну регуляторну підтримку.