Так, майже на 90 відсотків зменшити викиди в атмосферу твердих частинок вдалося за рахунок встановлення електрофільтру енергоблока № 10. За словами директора станції Анатолія Боричевського, енергетики також встановили нову систему пневмозоловидалення.

«За годину збираємо десять тонн золи, яку можна використовувати в будівництві, наприклад, дорожнього покриття. Уже встановили пости моніторингу навколишнього повітря з кордоном санітарної зони підприємства, щоб бачити зміни, коригувати та далі модернізувати. Встановили лічильники води на скидному каналі, оновили зливову каналізацію», — каже він.

Як зазначають в управлінні комунальної екології міськради, загальне забруднення повітря, води та землі від підприємства скоротили майже на чверть. Станція активно співпрацює в рамках програми екологічної безпеки міста й надалі планує оновити систему гідрозоловидалення. Як наслідок, зменшиться навантаження на землю і воду. Крім того, для зниження викидів в атмосферу заплановано капітальний ремонт електрофільтрів.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпровської міськради.