Він не лише сам досконало освоїв це незвичайне ремесло, а й навчає цього тучинських та рівненських дітей.

А що його праця недаремна, свідчить хоча б те, що вихованці займають призові місця на різноманітних міських, районних та обласних мистецьких конкурсах.

Нині Олексій Олександрович — учитель образотворчого мистецтва Тучинської ЗОШ І—ІІІ ступенів, керівник гуртка «Гончарик», в якому місцеві діти з великим бажанням вчаться малювати, ліпити з глини, власноруч створювати справді дивовижні речі (на знімку). Також О. Сєрков не полишив гурткової роботи в Рівному. До речі, навчає дітей за власною авторською програмою, яку затвердило МОН України. Отож цілком зрозуміло, що працю пана Олексія оцінено званням керівника гуртка — методиста.

Власне, це не єдине його досягнення. Серед численних нагород майстер-гончар виокремлює й ту, якою його творчість відзначила Гощанщина. 2019 року він став лауреатом Малинівської літературно-мистецької премії імені Миколи Шакури в номінації «Мистецтво».

Саме в Тучині Олексій Олександрович реалізував ще одну свою мрію — побудував власну гончарну майстерню та піч для випалювання керамічних виробів. Тому втілення в життя деяких мистецьких задумів стало ще успішнішим. Один із трьох його дітей — син Дмитро — теж любить чаклувати над глиною.

Гоща Рівненської області.

Фото автора.