За п’ять місяців роботи депутатського корпусу восьмого скликання у Слов’янську досі не прийнято бюджет, що відбувається вперше за 19 років, не обрано секретаря міської ради, гальмується вирішення важливих питань життєдіяльності. З огляду на критичну ситуацію, що склалася у Слов’янську, міський голова Вадим Лях ініціював припинення повноважень міськради, проведення позачергових виборів і введення в місті військово-цивільної адміністрації. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вадим Лях, який переміг на виборах як кандидат від «Опозиційного блоку», зокрема, заявив: «Ми виявилися заручниками ситуації, в якій депутатська більшість не змогла змиритися з результатами виборів і тепер намагається відіграти все назад.

Мені не дають нормально працювати, шантажують. Але справа не в мені — справа в Слов’янську. Депутати від більшості хочуть введення ВЦА? Я піду назустріч їхнім бажанням».

Міський голова висловив своє переконання, що сьогодні, на жаль, немає іншого виходу — Слов’янську потрібне перезавантаження. «Я звертаюся з листом до голови Донецької ОДА Павла Кириленка із проханням розглянути можливість призначення перевиборів депутатів і голови Слов’янської міської ради. А на проміжний період — можливість введення військово-цивільної адміністрації», — заявив Лях.

Керівник міста також зазначив: «Мені нелегко далося це рішення. Але мене до нього змусили. Не потрібно лякатися абревіатури ВЦА. Для звичайних людей життя не зміниться. Буде глава ВЦА. Він прийме рішення про бюджет. Буде ремонт доріг, реконструкція моста, підуть усі необхідні виплати та зарплати».

У своєму зверненні Вадим Лях запропонував городянам зустрітися на позачергових виборах.

«Нам доведеться ще раз підтвердити, що Слов’янськ — не місце для експериментів над людьми, не місце для політичних ігор і задоволення особистих амбіцій, — зазначив він. — Тому — йдемо на перевибори».

Нагадаємо, із 38 депутатів, що були обрані у Слов’янську, 14 — від ОПЗЖ, по 6 — від «Слуги народу» і «Опозиційного блоку». П’ять депутатських місць у «Партії миру і розвитку», від якої обрана й колишня керівниця міста Неля Штепа. Чотири депутати представляють «Наш край» і три — «Європейську солідарність».

Донецька область.

Фото автора.