У високоспеціалізованому медичному закладі — єдиному в Західній Україні — надаватимуть допомогу передчасно народженим дітям, малюкам із вродженими вадами та матерям з екстрагенітальними патологіями.

Для цього американський бізнесмен українського походження, засновник компанії «Віннер Груп Україна» Іван Гинянський готовий виділити 4 млн доларів особистих коштів.

Такий подарунок бізнесмен вирішив зробити на честь своєї матері Катерини Радик-Гинянської. Його батьки родом із Західної України, в 30-х роках емігрували до США.

Нова лікарня обслуговуватиме дітей зі Львова та всієї Західної України. Вони отримають доступ до сучасних світових медичних технологій.

В Україні щороку народжується приблизно п’ять тисяч дітей з вродженими вадами серця. Третину з них виписують із пологових відділень без діагнозу, і майже 800 згодом помирають. Сучасні технології дадуть змогу коригувати вади плоду ще в утробі матері.

У Центрі матері та дитини відкриють сучасне пологове відділення. Народження і виходжування дітей з вадами відбуватимуться в одній будівлі — такий собі замкнутий цикл із збереженням «теплового ланцюга».

Лікарня площею 5 тис. метрів квадратних розрахована на 129 ліжко-місць. Тут буде відділення для сумісного перебування матері та дитини, операційний блок, дитяча кардіохірургія, центр неонатології.

Як розповіли у міській раді, у 2018 році Іван Гинянський уже пожертвував приблизно 2 млн євро на реконструкцію та обладнання неонатального центру у Львові.