Першу ділянку здали 2019-го. Нині відновлено подальші роботи з капремонту цієї важливої для всього міста території. Як повідомила прес-служба міської ради, завдяки демонтажу недобуду на місці будинку дворянських зібрань звільнилась велика територія — вирішено, що там, зокрема, буде дитяче містечко. Але з ним доведеться трохи почекати, бо треба, щоб ущільнився ґрунт. А ось встановлення фонтана на місці старого, демонтованого раніше, заплановано. Новий об’єкт прикрасять двома бронзовими цапками, які є персонажами однієї з дитячих казок відомого письменника Михайла Коцюбинського, на його честь і названо цей парк на Валу.

Нині ремонтники вже проклали електромережі для ліхтарів та комунікації для автополиву газонів. Також почали встановлювати бортовий камінь та укладати пішохідні доріжки новою бруківкою. На окремих ділянках здійснюються роботи з обрізування засохлих гілок на деревах, облаштування газонів.

За словами начальника управління ЖКГ Ярослава Куца, усі роботи на цьому об’єкті планують завершити вже в червні.

Після ремонту нижнього Валу настане черга й верхньої частини, найбільш насиченої пам’ятками історії та архітектури. Але планувати роботи тут можна буде лише після надання дозволу Міністерством культури, оскільки це територія Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Чернігів.