Повноцінне життя неможливе без руху. На цьому наголошувалося під час тестування на залізничній станції Попасна вертикальної підйомної платформи для осіб з обмеженою рухливістю. Платформи придбано «Укрзалізницею» для всіх регіонів країни, зокрема Луганщина отримала шість таких пристроїв.

Першим протестував новинку голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний.

«Ми раді, що «Укрзалізниця» робить такі кроки з турботою про осіб з інвалідністю та про маломобільні групи населення, — наголосив він. — Адже зазвичай, коли пасажир на колісному кріслі приїжджає на вокзал, доводиться викликати поліцію чи працівників вокзалу, аби хтось допоміг сісти в поїзд. На це потрібен певний час, а з новим підйомником ситуація значно покращилася».

За словами начальниці залізничного вокзалу станції Попасна Світлани Кравцової, окрім осіб з інвалідністю, платформою зможуть скористатись люди похилого віку тощо. «Платформа рухається у вертикальному напрямку, пасажир на візку пандусом самостійно заїжджає на майданчик платформи, яка підіймається до рівня вагона, відкидається пандус, і людина самостійно заїжджає до вагону. В аналогічному порядку проводиться й висадка», — пояснила вона.

Голова ОДА Сергій Гайдай перевірив надійність конструкції й зазначив: «Дійсно, досить зручно і людині, яка піднімає, й людині, яку піднімають. Але треба також враховувати, що на деяких станціях поїзд стоїть дві хвилини, за які необхідно встигнути це зробити».

Луганська область.