Впродовж місяця вони обмінювали всім охочим пластикові відходи на каву. У результаті зібрали 56 кг, за що видали 73 чашки напою. Пластик здали в пункт приймання, де його відсортують, спресують у тюки й відправлять на комбінати з переробки. А за виручену тисячу гривень купили корм у притулок для тварин.

Єдиною умовою була правильна підготовка пляшок — їх необхідно було помити, очистити від етикеток і спресувати. 5-кілограмовий пакет, наповнений пластиковими пляшками, міняли на еспресо, 10-кілограмовий — еспресо або фільтр-каву а 15-кілограмовий — на будь-який напій.

Організатори заходу вважають його головним завданням — звернути увагу громадськості на проблему утилізації й переробки пластику і підтримати тих, хто прагне спробувати себе в сортуванні сміття, але не знав, як це робити й куди йти.

«Будь-які зміни потрібно починати з себе. А ще власним прикладом надихнути клієнтів і колег по бізнесу на кращі трансформації у суспільстві. У квітні плануємо перетворити кав’ярню на «зелену», де можна буде купувати каву, частина коштів від якої перетвориться на посаджені дерева, а також отримувати знижку, якщо приходиш зі своєю чашкою», — розповів власник закладу Дмитро Собко.

Крім того, у квітні на стаканчиках з кавою на винос буде наліпка з фото та історіями тварин із притулку. Отож, купуючи каву, хтось зможе здійснити давню мрію — завести собі вихованця.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.