Постанова Верховної Ради України

У лютому 2014 року виповнюється 400 років з часу гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві.
Враховуючи вагомий особистий внесок гетьмана України Петра Сагайдачного у формування України як потужної та незалежної держави, Верховна Рада України постановляє:
1. У 2014 році урочисто відзначити на державному рівні 400-річчя гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 400-річчя гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 400-річчя гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів;
прийняти рішення щодо започаткування музею гетьмана України Петра Сагайдачного на території будівлі Гостинного двору, розташованого в місті Києві за адресою: Контрактова площа, 4, поруч із вулицею Петра Сагайдачного.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю, політичній діяльності та бойовій славі видатного полководця і політичного діяча світової величі, гетьмана України Петра Сагайдачного, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 400-річчя гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві.
4. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити поштову марку, присвячену 400-річчю гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ, 19 листопада 2013 року.
№ 701-VІІ.