Геннадій Онищенко, депутат Держдуми, академік РАН, екс-глава Росспоживнагляду:

— Україна домовляється з турками, щоб вони продавали їм ці безпілотники. І якщо ці безпілотники потраплять на лінію зіткнення в Донбасі, тоді почнеться справжнє лихо. Це вже буде стріляти не просто важка артилерія, це будуть безпілотники, які будуть літати й бомбити лікарні, школи, дитячі дошкільні заклади.

Від чергового:

— Зважаючи на все, Онищенко вже побував на Донбасі, і після того, як осколок від важкої артилерії засів у голові, йому почали маритися рої безпілотників, які бомблять школи й лікарні... До речі, Онищенка свої й поперли з Росспоживнагляду зі словами: «Він якийсь поранений!».

Дайош, п’ятирічку!

Дмитро Пєвцов, народний артист Росії (виклав своє бачення, як Росії вийти із кризи):

— Повернути п’ятирічки й забезпечити чітку комунікацію влади з населенням...

Від чергового:

— П’ятирічки — це дуже круто! Але як забезпечити чітку комунікацію влади з населенням?!. Тільки за допомогою таборів! Сталінських таборів і ГУЛАГів! Тож уперед і з піснею!..

Шаровари Сімейкіної

Наталя Сімейкіна, викладач Харківської державної академії культури (ХДАК) (про події на Донбасі):

— Полізли на Донбас Турчинов і вся банда. У мене там повно студентів, які пишуть правду. Добре, що є Путін, може, всіх не доб’ють...

Від чергового:

— Дивно, Турчинов поліз на Донбас, а сєятєль культури Сімейкіна залишилася в Харкові! Підозрюю, залишилася, щоб шити подарунок улюбленому Путіну. Він на білому коні в Харків — а йому червоні шаровари від діячів малоросійської культури!

У кінці-то кінців

Віталій Звєрєв, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Сєченовського університету, академік РАН (пояснив, чому щеплений «Спутником V» президент Аргентини (62 роки!) заразився коронавірусом):

— Президент Аргентини — людина у віці, і ми до кінця поки що не знаємо, як на цю категорію людей діє щеплення. Щеплювати почали тільки зовсім недавно, тому має минути час, щоб зрозуміти, наскільки ефективно препарат діє на ту чи іншу категорію людей...

Від чергового:

— Увага, ключові слова академіка: ми до кінця поки що не знаємо!.. Тобто вколовся «Спутником» — і чекай кінця!

Дипломатична фігура

Вгадайте країну (з одного разу), з якої до Латвії приїхав цей дипломат? Уже?!.
Так от, цьому нєпрікосновєнному Ушакову закортіло під час локдауну нємножко покутіть і попєть рускіх пєсєн. Сусіди викликали поліцію, та нічого не могла вдіяти — імунітет! На радощах росіянин на пальцях показав аборигенам, кто в домє хозяін... Думаю, якби на цій вечірці тусила розігріта Маша Захарова, то вона б задрала спідницю і показала латишам дипломатичне місце, де народжуються її перли про всіх сусідів вєлікой Росії...


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.
Фото з Фейсбуку.