Хоча через пізню весну з початком робіт на полях довелось затриматися на півмісяця, проте потім аграрії попрацювали дуже оперативно. За два тижні в господарствах впоралися із сівбою ранніх ярових. Одночасно проводили і перше підживлення озимих на загальній площі 280 тисяч гектарів.

За даними департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу ОДА, в області завершили сівбу ярого ячменю та пшениці, вівса і гороху. Всі разом вони зайняли площу в 85 тисяч гектарів.

У господарствах почали сіяти соняшник. Насіння заправлене в ґрунт вже на площі 25 тисяч гектарів. Посіяно і сім тисяч гектарів цукрового буряку.

Планується, що загалом під ярими культурами буде площа у 850 тисяч гектарів.

Тим часом

За віртуальну пшеницю віддали реальні гроші

Правоохоронці Хмельниччини вкотре фіксують зловживання, пов’язані з торгівлею сільгосппродукцією через Інтернет. Цього разу від дій шахраїв постраждали селяни із колишнього Теофіпольського району. Чоловік повідомив у поліцію, що прочитав оголошення про продаж фуражного зерна в одній із соціальних мереж. Його привабила дуже вигідна ціна. На таку дешевизну спокусилось і кілька сусідів. Тож всі разом скинулись грошима і замовили чималу партію зерна. Продавець при цьому попросив завдаток у 13 тисяч гривень. Але як тільки кошти були перераховані, шахрай зник.

Наразі поліцейським вдалось лише з’ясувати, що зловмисник телефонував з іншої області. Шахрая розшукують.

А в поліції нагадують, що це не перша оборудка в аграрній сфері. За останні місяці було зафіксовано кілька шахрайств, пов’язаних з купівлею фермерами неіснуючих мінеральних добрив на сотні тисяч гривень.