— Тут працюватиме Альона Леонідівна Вахер, яка до цього обіймала посаду інспектора з благоустрою нашої селищної ради, — розповідає гощанський селищний голова Микола Панчук. — Дуже відповідальна і серйозна людина, тож сподіваюсь, що всі одинадцять сіл старостинського округу будуть під надійною опікою.
Микола Панчук розповів, що Альона Леонідівна — мати п’ятьох синів, дружина ветерана, інваліда АТО Олександра Олександровича Вахера.

— Мій чоловік ще у лютому 2016-го пішов добровольцем в АТО. Ми із синами дуже переживали за нього, раділи кожній звісточці, — розповідає Альона Леонідівна, яка тоді взяла на себе і жіночу, і чоловічу роботу. — В АТО чоловік мав поранення, контузії, що негативно позначилось на його здоров’ї. Тож після фронту він більше по лікарнях, ніж удома. Ось і зараз Олександр проходить курс інтенсивної терапії у медзакладі в Пущі-Водиці Київської області. А ми за нього із синами молимось і чекаємо додому.

На цю мужню жінку знову звалились усі клопоти по господарству. Хоча й живуть Вахери у селі Красносілля, живності через велику зайнятість у них значно поменшало — залишились лише кури, бо немає часу за нею доглядати.

— У нас із чоловіком п’ятеро синів. Старший 17-річний Дмитро закінчує коледж, опановує спеціальність «банківська справа», молодші — школярі: Денис — дев’ятикласник, Домінік — семикласник, Артемій — третьокласник, Юрій — першокласник, — з любов’ю розповідає про синів Альона Вахер.

— Дуже незадоволена я і батьки дистанційним навчанням. Воно нічого не дає дітям. Діти фактично не навчаються. У моїй сім’ї четверо школярів. Усім їм потрібні гаджети — а це не по кишені багатьом сім’ям. До того ж потрібен швидкісний Інтернет. А де він у селі? А головне — нагляд батьків. Батьки на роботах, щоб заробити копійку на прожиття у наш нелегкий час. То фактично багато дітей залишаються і без нагляду, і без контролю за тим, як вони навчаються, — передає думку мешканців сіл Альона Леонідівна.

— Я приходжу з роботи, готую вечерю на таку солідну сімейку, і принагідно мушу займатися з кожним сином окремо, фактично виконую ще й роботу вчителя. І так допізна, — справедливо обурюється багатодітна мати. — Я маю освіту, то можу допомогти у навчанні. Але не всі ж батьки мають такий освітній запас. Однак цього ніхто не враховує. То хочу, щоб хоч через вашу газету, яку читають парламентарії й освітянські чиновники, передати обурення батьків таким дистанційним навчанням. Можливо, у великих містах воно виправдане — там рівень життя набагато вищий, ніж у нас на периферії. А ми вважаємо, що діти повинні відвідувати школу. Батьки з нашого округу наводять вагомий аргумент — вони сплачують податки, з яких фінансується освіта, тож мають право вимагати повноцінного навчального процесу.

Сім’я Альони та Олександра Вахер із села Красносілля колишнього Гощанського, а нині Рівненського району отримує в подарунок передплату на газету «Голос України», яка надходитиме в їхню домівку вже з першого травня. Такий інтелектуальний подарунок зроблено за власні кошти голів територіальних громад Рівненщини, які долучились до акції «Подаруй газету бійцю». Серед них голови територіальних громад: Костопільської — Євгеній Денисюк, Корецької — Людмила Дмитрук, Старосільської — Михайло Кузьмич, Рокитнівської — Григорій Таргонський, Малолюбашанської — Алла Лемешевська (в. о. голови), Гощанської — Микола Панчук, депутат Рівненської обласної ради Ігор Ясенюк та ін.

На знімку: подружжя Альона та Олександр Вахери із села Красносілля Гощанської територіальної громади.

Фото  із сімейного альбому.