Галицький районний суд Львова не погодився з аргументацією Національного агентства з питань запобігання корупції й виніс виправдувальний вирок міському голові Андрію Садовому. Він свого часу написав понад 200 листів до уряду, прокуратури та народних депутатів на підтримку керівниці управління комунальної власності Інни Свистун. Її звинувачували в тому, що вона незаконно надала пільги громадським організаціям щодо оренди приміщень. Звернення міського голови НАЗК розцінило як втручання в діяльність прокуратури і склало 14 протоколів про адмінпорушення.

«Суд визнав, що я не порушив закон, коли зробив публічною діяльність прокуратури. Думаю, цю справу ще вивчатимуть на юридичних факультетах. Мені шкода, що наші правоохоронні органи витрачають час на вставляння палок у колеса, замість того, щоб справді працювати. Але правда знову перемогла», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Торік прокуратура оголосила підозру керівниці міського управління комунальної власності Інні Свистун у службовій недбалості. За версією слідства, вона уклала договори оренди за заниженою ставкою, що призвело до збитків на суму 1,2 млн грн. Андрій Садовий привернув увагу очільників держави та громадськості до абсурдності звинувачень прокуратури. Зрештою, суд повністю виправдав Інну Свистун.

Та питання залишаються. На що витрачаються сили та ресурси силових структур? Це вже не вперше очільників регіональної влади звинувачують у зловживаннях, а суди виносять виправдувальні вироки. Так було і в історії з колишнім головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським. Його звинувачували в службовій недбалості під час виділення земельної ділянки в зоні відпочинку. Суд не погодився з аргументами обласної прокуратури Львівської області й виправдав колишнього очільника краю. До речі, Маркіян Мальський — доктор юридичних наук і адвокат.

Львів.

На знімку: міський голова Львова в Галицькому суді дає пояснення.

Фото з відкритих джерел.