Радились, як домогтися збереження дитячого санаторно-оздоровчого табору «Агатівка», який не один рік оздоровлював дітей з усієї Рівненщини, оскільки розміщений у мальовничому сосновому лісі, має лікувально-діагностичний центр, а нині опинився на межі закриття.

«Уперше за всю історію існування табору ми опинилися без фінансування на забезпечення оздоровлення дітей. Ми зверталися скрізь, їздили і в область, і до Києва. Просили, молили, були на всіх засіданнях — нас слухали, але, напевно, не чули.

Тому, якщо я буду мати підтримку в себе, тут, на місці, розуміння від вас, я і надалі робитиму все можливе, щоб  «Агатівка» жила», — звернувся до голів чотирьох територіальних громад директор закладу Петро Стахов.

«Позиція нашої громади та напрямок розвитку — це діти, їхні харчування, відпочинок та оздоровлення. Гощанська селищна рада готова профінансувати та забезпечити путівками до оздоровчого закладу певну кількість дітей», — висловив свою позицію гощанський селищний голова Микола Панчук.

Усі присутні підтримали пропозицію голови Бугринської громади Сергія Пилипчука зініціювати зустріч з керівництвом Рівненської обласної ради, головою постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігорем Ясенюком та знову порушити питання фінансування оздоровчого табору. Адже «Агатівка» має право на життя — так само, як і діти на оздоровлення, особливо тепер, коли чимало з них перехворіли на коронавірус і потребують реабілітації.