Про її проведення повідомив на сайті Вінницької обласної ради заступник голови Анатолій Ткач. «Мав честь представляти обласну раду на «Побратимській толоці, — йдеться у повідомленні. — Побував у сакральному місці на території колишнього

Погребищенського району. Побачив сторожовий Чорний Божий камінь, козацький хрест «Борцям за волю України» (на знімку). У давні часи звідси по Росі сплавлялися на своїх чайках до Дніпра козаки. Посадили перші дерева у майбутньому парку козацької слави імені Максима Кривоноса».

Активісти прибирали місце біля витоку річки Рось, що бере свій початок біля села Ординці у заказнику «Зелені криниці». Під час роботи натрапили на нове джерело, розчистили його, щоб вода сильніше пульсувала з-під землі, додаючи сили Росі, притоці Дніпра. Учасників форуму, які прибудуть влітку у Погребище з низки областей держави, запросять у заказник «Зелені криниці». Тут просто неба відбудеться один із запланованих заходів.

Ініціатором форуму «Україна сакральна» є доктор історичних наук професор Донецького національного університету імені Василя Стуса Василь Моргун. Проведення заходу підтримує обласна рада та місцева громада. Організатори прагнуть зміцнювати національну єдність, що особливо важливо у нинішні непрості часи.

Фото з сайту Вінницької обласної ради.