За даними прес-центру штабу ООС, неподалік населених пунктів Піски та Південне окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та протитанкового ракетного комплексу, а біля Шумів та Первомайська — з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу селища Новгородське противник гатив з бойової машини піхоти, а біля Кам’янки — зі станкових протитанкових гранатометів. У районі Красногорівки окупанти здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«Про факт порушення з боку незаконних збройних формувань Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ. Бойових втрат серед українських захисників немає. Патрулі СММ ОБСЄ продовжують фіксувати озброєння найманців РФ, розміщене з порушенням ліній відведення. Так, 19 квітня поблизу населеного пункту Хрустальний виявлено 15 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». На аеродромі біля Переможного зафіксовано скупчення військової техніки — 7 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», 8 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» та 13 танків (7 — Т-72 та 6 — Т-64), що розміщувалися за межами виділених місць зберігання», — зазначили в штабі.