Олексій Резніков, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (вважає, що РФ не зважиться на повномасштабний наступ:

— Росіяни абсолютно розсудливі люди...

Від чергового:

— Придністров’я, Грузія, Крим, Донбас... Скільки ще треба землі відрізати, щоб до Резнікова нарешті повернулася хоч якась розсудливість?!.

Горбата гора...

Дональд Трамп:

— Я відмінно ладнав із президентом Путіним, він подобався мені, а я подобався йому...

Від чергового:

— Пам’ятається, Путін казав: «Мого друга Берлусконі переслідують за те, що він захоплюється молодими дівчатами. Якби він захоплювався хлопцями, то йому б у Європі й слова не сказали, може, й аплодували б»... Після цих слів нам залишається тільки аплодувати!

Аби тільки мочити...

Сайт «Говоритмосква»:

— У Росії вирішили створити кіномісто під назвою Калівуд...

Від чергового:

— Ось ще одне свідчення: хоч би до чого доторкнеться Росія — все перетворюється на... вбиральню!

Табаки...

Володимир Путін:

— Зачіпають Росію то тут, то там... Так само, як у Кіплінга, навколо Шерхана крутяться всілякі дрібні Табаки й підвивають...

Від чергового:

— Путіну треба вже якось визначитися! Раніше він уважав себе Мішкою, а тепер от — Шерхан... А за поведінкою насправді тягне на дрібного Табаки: дзявкне й у підворіття, свій бункер!..

Льох Лукашенка

Олександр Лукашенко (розповідає про план замаху на нього):

— У планах — захоплення дитини, однієї, другої, як вийде. «Посадимо в льох»... До речі, у Гомельській області й льох підготували...

Від чергового:

— Лукашенко з переляку все наплутав: не льох, а бункер! І не в Гомельській області, а в Кремлі!.. Захоплення не дитини, а особисто Лукашенка! Щоб там він... в одних трусиках передав ключі від Білорусі Путіну.

Про стільці

Сергій Марченко, глава Мінфіну:

— Ось у чому проблема в мене зі Степановим? Він поводиться, як персонаж із «12 стільців». «Уранці — гроші, ввечері — стільці, увечері — гроші, вранці — стільці, але гроші наперед». Ось так і Степанов. У нього завдання — забюджетуватися максимально...

Від чергового:

— Але є одна відмінність!.. Якщо персонажі у «12 стільцях» крадуть, то у нас це називається забюджетуватися... Але максимально!


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Малюнок і колаж Олексія КУСТОВСЬКОГО.