На борті — 82 пасажири і 15 членів екіпажу. Європейський туроператор планує привозити гостей щотижня до кінця жовтня.

Відкриття туристичного сезону і круїзна навігація Дунаєм цього року стали результатом домовленостей виконкому Ізмаїльської міськради з Повітом Тулча (Румунія). Раніше українське і румунське міста спланували спільну роботу, орієнтовану на розвиток туризму, установили європейського туроператора, зацікавленого в організації круїзного туру по румунській дельті Дунаю з відвідуванням Ізмаїла.

Теплохід Diana — перше і поки що єдине іноземне судно, яке за останні 30 років курсує винятково дельтою Дунаю з відвідуванням Ізмаїла. Іноземні туристи зможуть познайомитися з визначними пам’ятками міста, його історією і мультикультурністю. Українці також зможуть купити тур і протягом 5—6 днів милуватися красою й автентичністю природи дельти, знайомитися з місцевими історичними та гастрономічними особливостями.

Експерти упевнені, що є всі підстави для значного збільшення у найближчому майбутньому кількості судозаходів до Ізмаїла. Так, уже в 2022 році місто збудує міні-порт для малих плавзасобів і яхт у рамках транскордонного європейського проекту «CbConnect-Trans — Розвиток інтермодального транскордонного сполучення по маршруту Ісакча — Орлівка — Тулча — Ізмаїл», у якому виконком Ізмаїльської міськради є партнером. У свою чергу адміністрація місцевого морського порту продовжує відновлення понтонів морвокзалу: на доковий ремонт у Херсон відправлено ще три з них.

Одеська область.