На ремонт вулиць у скромному бюджеті громади немає коштів. Тож люди згуртувались і вирішили самі подбати про себе. Тим паче що у Кідрах з населенням майже три тисячі осіб третя частина — молодь, яка найбільше хоче жити у комфортних умовах.

— Отож вирішили на ремонт доріг-вулиць зібрати кошти. До цього долучились сільські активісти Микола Опалько, Тарас Чудік, Володимир Лепуга, В’ячеслав Лепуга, Сергій Богдан, Микола Турчик, Іван Луковець, В’ячеслав Луковець, Василь Кібиш та інші, — розповідає староста Володимир Турчик (на знімку), який як добрий господар і мудра людина має авторитет у мешканців села. — Збирали кошти подвірно, минали лише сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. На жаль, є у нас і такі.

Люди не шкодували гривень на облаштування вулиць, бо всім надокучило минати ритвини на них. Зібрали мільйон гривень. Вони пішли на придбання піску, щебеню. Послуги грейдера, задіяного на облаштуванні білощебеневих доріг, оплатила Каноницька сільська рада. А жителі вулиць теж долучались до робіт, одне слово, не було байдужих.

— Нам вдалося прокласти майже 6 кілометрів білощебеневого покриття по вулицях Шевченка, Лесі Українки, Миру, Лісовій, Підлісній, провулках Б. Хмельницького і Тихому. А ось на вулицю Гайову пішли кошти народного депутата України

Віктора М’ялика, за що ми йому щиро вдячні, — каже староста Володимир Турчик.

Хорошу новину повідомив нам каноницький сільський голова Віктор Семчук:

— Цьогоріч держава включила в перелік об’єктів доріг, будівництво яких фінансуватимуть з державного бюджету, і дорогу, що проходитиме центральними вулицями (Поліською, Шкільною) села Кідри. Тож є перспектива мати в селі ще й заасфальтовану вулицю, про що мріють його мешканці. За кошти сільради виготовили ще торік проектно-кошторисну документацію на дорогу завдовжки 2,5 кілометра. Згідно з кошторисом вартість дороги була 38 мільйонів гривень, але після проведеного тендера — 34 мільйони гривень. Цьогоріч планують завершити перший відрізок дороги вартістю 20 мільйонів гривень. Тож мешканці Кідрів з великою надією чекають на початок її будівництва, — каже каноницький сільський голова Віктор Семчук, який розділяє сподівання мешканців громади.

Рівне.

Фото автора.