Так, членів злочинної групи, до якої входили співробітники Запорізького обласного управління Держгеокадастру, підозрюють у незаконних оборудках із землею на суму майже 1,7 мільйона гривень. Вони передали в приватну власність понад 58 га землі. Як повідомляють у Нацполіції області, під «керівництвом» начальника одного з районних відділів управління Держгеокадастру в області фігуранти незаконно виводили з державної і передавали в приватну власність землю. Вони використовували підроблені розпорядження РДА та бланки актів реєстрації ділянок. На цій підставі вносили несанкціоновані зміни в автоматизовану систему

Державного земельного кадастру. П’яти учасникам злочинної групи повідомили про підозри одразу за кількома статтями ККУ.

Водночас в облпрокуратурі заявляють про те, що організована злочинна група в складі підприємця і держслужбовців заволоділа земельними ділянками вартістю майже 900 тисяч гривень. У 2017 році фізична особа — підприємець разом з державними кадастровими реєстраторами внесли недостовірні дані щодо власника земельної ділянки в Національну кадастрову систему. Підприємець незаконно заволодів 12 ділянками загальною площею 24 га, що перебували в держвласності. Триває досудове розслідування.

Окрім того, начальника управління Запорізької міськради, директора і співробітників приватного підприємства підозрюють у тому, що вони розробили й роками реалізовували злочинну схему із продажу за заниженою вартістю земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності. За сприяння керівника органа умісцевого самоврядування ділянки реалізовано третім особам, що завдало громаді Запоріжжя збитків на більш як п’ять мільйонів гривень.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове слідство триває.

Запорізька область.