«Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Йому оперативно надали медичну допомогу і доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого задовільний», — інформує прес-центр ОС.

Також повідомляється, що у вівторок у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» загинув один український захисник. Ще троє військово-
службовців отримали бойові травми. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Волочиської міської територіальної громади (Хмельницька область), унаслідок смертельних осколкових поранень, отриманих під час вибуху протитанкової міни, обірвалося життя 30-річного старшого сержанта Романа Гуляка.

Російські окупанти обстрілюють не тільки позиції Об’єднаних сил, а й мирні населені пункти. Так, з 22 квітня найманці РФ чотири рази відкривали вогонь по цивільних об’єктах біля лінії розмежування, використовуючи артилерію, міномети і ПТРК.

За даними Української сторони СЦКК, яка продовжує фіксувати такі факти, 22 квітня в напрямку селища Дружба випущено дві ракети ПТРК, 24 квітня з мінометів калібру 120 мм найманці РФ обстріляли н. п. Водяне, 25 квітня — зі ствольної артилерії калібру 122 мм — селище Катеринівка, а 26 квітня — садове товариство села Гнутового, що поблизу Маріуполя.

Зі свого боку голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко повідомив в інтерв’ю «РБК-Україна»: РФ розпочала часткове виведення своїх військ з території тимчасово окупованого півострова Крим. Однак відведення російських військ від східного кордону України в Воронезькій області так і не спостерігаємо. Зокрема, залишається скупчення сил і техніки противника у військових таборах біля Воронежа і міста Богучар у Воронезькій області. Останнє за декілька десятків кілометрів від кордону з Україною.

«Що стосується тих польових таборів у Воронезькій області, то ми жодного руху там поки що не бачимо», — зазначив очільник ДПСУ. Він повідомив, що прикордонники продовжать стежити за цими процесами.