Але взятися за повноцінну роботу поки що не вдається — немає приміщення. Точніше приміщення є, але власники не поспішають їх передавати Львівській РДА. Про цю дивну ситуацію розповів голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

У Львові Національний банк України вже кілька років передає власні об’єкти нерухомості до сфери управління інших державних органів — у такий спосіб намагається зменшити витрати на утримання нерухомого майна. На початку березня Максим Козицький звернувся до голови Нацбанку України Кирила Шевченка з проханням передати 1 300 метрів квадратних приміщень у центрі Львова, які не використовуються, для новоствореного адміністративного центру. Вже кінець квітня, а відповідь так і не надійшла.

«Через двомісячне мовчання очільника НБУ ускладнюється завершення процесів децентралізації, а також виконання вимог Кабінету Міністрів України про реорганізацію Львівської РДА та її розміщення в адміністративному центрі. У мене виникає кілька запитань. Очільник НБУ навмисне затягує процес, бо чекає на «правильну» структуру, щоб їй передати приміщення? І своєю позицією не підтримує реформи децентралізації?» — запитує голова ЛОДА Максим Козицький.

Це вже не вперше очільник Львівщини серйозні проблеми відносин регіон — центр виносить на суд громадськості, привертаючи увагу до негативних тенденцій.