Угоду про співпрацю підписали керівник головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака та голова Джулинської ОТГ Петро Швець. Процедура відбувалася безпосередньо у ЦНАПі. На ній були присутні старости сіл, що входять до складу ОТГ. Документ передбачає створення постійного робочого місця для фахівця ПФУ у Центрі надання адмінпослуг Джулинської ОТГ. Уперше Пенсійний фонд створив робоче місце у сільській громаді.

Олена Корчака розповіла, що співпраця з Джулинською громадою у них триває з 2017-го. Спершу прийом жителів проводили у приміщенні сільради, потім у Центрі надання адмінпослуг. Упродовж названого періоду фахівці виїжджали в село понад 150 разів. У них на прийомі побувало 1600 місцевих мешканців. У громаді нараховується понад сім тисяч жителів, третина з яких — люди пенсійного віку.

— Ми є свідками незвичної події — Пенсійний фонд відкриває постійне робоче місце у територіальній громаді, віддаленій від обласного центру (з Вінниці до Джулинки майже 170 кілометрів. — Авт.), — зазначила Олена Корчака. — Тепер мешканці громади отримуватимуть доступ до пенсійних послуг у безпосередній близькості до місця свого проживання.