Болгарська православна церква цього дня вшановує пам’ять святого Георгія Побідоносця, який вважається покровителем Болгарської армії і всіх військовослужбовців. Тому 6 травня  — це іменини всіх, хто має ім’я Георгій і похідні від нього.

А таких у країні майже 200 тисяч. Тут існує давня традиція вітати іменинників за святково накритими столами, на яких обов’язково мають бути виставлені страви з ягнятини, а також червоне вино. Ось чому всі місця в ресторанах Георгії зарезервували заздалегідь. Ну а в селах заведено зустрічати гостей вином і наїдками просто у дворах. Благо, травневе потепління дозволяло робити це.

На офіційному рівні День Болгарської армії обов’язково відзначався військовим парадом у столиці й урочистим освяченням бойових прапорів. Але другий рік поспіль до сценарію святкування вносять зміни. Через пандемію довелося викреслити проведення військового параду. Болгарам дохідливо пояснили, що робиться це для збереження їхнього здоров’я. Щоправда, один з елементів параду залишено. Це проліт ескадрильї бойових літаків над Софією. За ним спостерігали майже всі жителі столиці, що допомогло зберегти святковий настрій.

Крім цього, 6 травня вхід до всіх військово-історичних музеїв був безплатний. Чим скористалися чимало батьків і ознайомили дітей з історичними перемогами Болгарської армії.